EĞİTİM GENEL

GELECEĞİMİZE YÖN VERMEK

Sevgili gençlerimiz uzun bir maratondan sonra yeni bir maratona giriş yaptılar yeni bir hayat yeni bir hedefe adım attıllar ama şimdi en önemli hayatının tercihlerini yapacaklar peki bildiğiniz gibi üniversite..

GELECEĞİMİZE YÖN VERMEK

Sevgili gençlerimiz uzun bir maratondan sonra yeni bir maratona giriş yaptılar yeni bir hayat yeni bir hedefe adım attıllar ama şimdi en önemli hayatının tercihlerini yapacaklar peki bildiğiniz gibi üniversite sınav sonuçları açıklandı ve üniversiteye başvuru yapacaklar. Özellikle deprem bölgesindeki gençler hayatınıza yön vereceksiniz geleceğinize ilk adımı atacaksınız sadece kendinize değil ailenize, ülkenize faydalı olmak için ilk adımı atacaksınız ve burda  tercih ettiğiniz bölüm çok önemli bakın üniversite demiyorum bölüm diyorum  neden üniversite değilde bölüm diyorum üniversite değil çünkü üniversite bir araç bölüm ise geleceğiniz ve geleceğiniz söz konusu olunca gerisi teferuat. Burada dikkat etmeniz gerekn şey ise gelecekte yani üniversite sonunda ne iş yapacağınız tercih edeceğiniz bölüm mesleğiniz olmalı sırf üniversite okumak için lütfen tercih yapmayın ilerde pişman olacağınız bir tercihten kaçınmanız gerek peki burada ne yapmamız gerek  eğer istediğiniz bölüm gelmiyorsa bir yıl daha çalışabilirsiniz evet biliyorum çok zor bir karar ama  hayalleriniz için değmez mi? İçinizde şunu diyor olabilirsiniz ben şimdi herhangi bir bölüm tercih edip ben tekrar sınava hazırlanırım yapmayın bunu gençliğin getirdiği enerji ile üniversiteninde getirmiş olduğu cazibe ile ise bu hedeften uzaklaşırsınız. Bundan dolayı tekrar sınava hazırlanmanızı öneririm.

Eğer ki sizler puanınız yeterli ise ve istediğiniz bölüm geliyorsa burada tercih edeceğiniz bölümde hayaliniz ise ve bu mesleği icra edecekseniz hiç çekinmeden hangi bölüm olursa olsun adımınızı yapın.

 

Eğerki ben ne yapacağımı bilmiyorum diyen kardeşlerim varsa burada önerim ilerde para kazanıp ve sevebileceğiniz bölümleri sizlere anlatayım.

Yazılım mühendisliği

Bilgisayar mühendisliği

Yapay zeki

Yeni medya

Gibi bölümlere akın etmelisiniz unutmayın ki üniversiteden sonra çalışmak zorunda olduğunuzu ve yapacağınız iş ise sizleri temsil edeceğini ve üniversite sadece okumak ve eğlenmek yeri olmadığını buradan size söylüyorum üniversite kendinizi geliştirme iş edinme yeridir okulda tecrübe sahibi olabilirsinizde olmayabilirsinizde ama unutmayın ki sizler kendinizi geliştirmediğiniz sürece başarı elde edemezsiniz.

Sevgili gençler hayatınıza sadece sizler yön verebilirsiniz etrafınızdaki dedikodulara kulak asmayın.

Sevgi ile kalın.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL