EKONOMİ

LÜTFÜ SAVAŞ: ATALARIMIZIN TOHUMLARINI TEKRAR YEŞERTEREK SOFRALARIMIZLA BULUŞTURMAK İSTİYORUZ

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, yerli üretime ve çiftçiye destek olmak amacıyla Yayladağı ilçesinde Leylekli Mahallesi’nde organik tarım yapan çiftçilerle Karakılçık ve Ali Bayır tohumlarını toprakla buluşturdu…

LÜTFÜ SAVAŞ: ATALARIMIZIN TOHUMLARINI TEKRAR YEŞERTEREK SOFRALARIMIZLA BULUŞTURMAK İSTİYORUZ

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, yerli üretime ve çiftçiye destek olmak amacıyla Yayladağı ilçesinde Leylekli Mahallesi’nde organik tarım yapan çiftçilerle Karakılçık ve Ali Bayır tohumlarını toprakla buluşturdu.

İlk olarak Yayladağı’nın Karacurun, Karaköse, Çakı, Sebenoba ve Yeşiltepe mahallelerinde muhtar ve vatandaşlar ile bir araya gelen Başkan Savaş, büyük ilgi ve sevgiyle karşılandı.

Hatay Büyükşehir Belediyesi olarak yapılan hizmetler hakkında mahalle halkına bilgiler veren Savaş, ziyaretlerde talepleri dinledi.

Lütfü Savaş, Yayladağı’ndaki temaslarının ardından organik tohum yetiştirmek ve gelecek nesillerin daha sağlıklı beslenmesine vesile olmak amacıyla başlatmış oldukları ‘Doğal Yaşam ve Üretim Çitlikleri’ projesi kapsamında, Leylekli Mahallesi’nde çiftçiler ile bir araya gelerek buğday tohumlarını toprakla buluşturdu.

“GDO’SUZ, DOĞAL VE ATALARIMIZDAN BİZLERE MİRAS KALAN TOHUMLARIMIZI TOPRAKLA BULUŞTURUYORUZ”

Yerli üretime ve çiftçilere destek vermeye devam edeceğini söyleyen Başkan Savaş, “ Küresel ısınma, yağış rejiminin değişikliği ve son zamanlarda Ukrayna ve Rusya savaşı insanlarda özellikle gıda konusunda büyük bir paniğe yol açtı. Bu panikte, buğday ve ayçiçeği gibi gereksinimler de başrol oynamıştır. Biz de Hatay Büyükşehir belediyesi olarak dünyanın bu sıkıntılı günlerinde atalarımızın tohumlarını tekrar yeşerterek sofralarımızla buluşturmak istedik. GDO’suz, tamamen doğal ve atalarımızdan bizlere miras kalan tohumlarımızı tarlalarımızda toprakla buluşturuyoruz. Bunu yıllardır yaparak insanlarımıza ve çiftçilerimizle dağıtıyoruz” dedi.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL