YEREL HABERLER

TURAN: STK’LAR HATAY’I TERKETMEYİN!

İş İnsanı ve Sivil Toplum Kuruluşu Yöneticisi Metin TURAN, Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından her geçen gün daha da yalnızlığa terk edilen Hatay’ı STK’ların da terk ettiğini belirterek STK’lara “Hatay’ı terk..

TURAN: STK’LAR HATAY’I TERKETMEYİN!

İş İnsanı ve Sivil Toplum Kuruluşu Yöneticisi Metin TURAN, Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından her geçen gün daha da yalnızlığa terk edilen Hatay’ı STK’ların da terk ettiğini belirterek STK’lara “Hatay’ı terk etmeyin” çağrısında bulundu.

Sürecin başından bu yana takdire şayan bir performans sergileyen ve Hatay’ın çoğu bölgesine ilk ulaşan ekipler olan STK’ların son dönemde etkinliklerinin giderek azaldığını belirten Turan, adeta insanlık dramının yaşandığı, gıda fiyatlarına zam üstüne zammın yapıldığı Hatay’da depremzedelerin imdadına yetişen STK’ların Hatay’dan çekildiğini, bazılarının ise çekilmek üzere etkinliklerini seyreltmeye başladığını ifade etti. Turan, Hataylı vatandaşlara yardımlarından memnuniyet duyduğu STK’lardan Hatay’dan çekilmemelerini ve depremzedelere yardımlara devam etmelerini istedi.

ÇADIRKENT VE KONTEYNER KENTLERDE KALMAYANLARIN İMDADINA YETİŞİYORLAR

Depremde en ağır hasarın yaşandığı Hatay’da çadırkent ve konteyner kentlerin dışında kalmak zorunda olan vatandaşların imdadına yetişen çok sayıda STK’nın, Hataylı vatandaşlar tarafından oldukça takdir gördüğünü kaydeden Turan, depremin üzerinden 4 ay geçmesinin ardından çok sayıda STK’nın Hatay’dan çekilmesinin, kent genelinde üzüntüye yol açtığını ifade etti. Hataylı depremzedelerin ihtiyaçlarının giderek arttığı yaz günlerinde vatandaşların imdadına yetişen STK’ların eksikliği belli oluyor. Bu süreci devlet-millet elele atlatacağız. Biz Hataylılar olarak bize yapılan yardımları asla unutmayız ve Allah bir daha bu acıları kimseye yaşatmasın lakin ülkemiz deprem kuşağında. Deprem her an, her yerde yaşanabilir. Bu anlamda Hataylılar olarak diğer şehirlerimizin acılarında bizler her zaman yanlarında oluruz. Yeter ki Hataylı hemşerilerimiz bu acılı süreci en az hasarla atlatsın ve ihtiyaçlarının bir kısmı da olsa STK’lar eliyle karşılanmaya devam edilsin” ifadelerini kullandı.

STK’lara seslenen Turan, Hatay’ın ve Hataylı vatandaşların ihtiyaçlarının bitmediğini, tam aksine artarak devam ettiğini belirterek, yardımların devam etmesini istedi.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL